Cremet kartoffel-grønkålsmos
Kartoffelmos er skøn i sig selv. Skal der sniges lidt ekstra tekstur og smag i, tilsæt da f.eks. grønkål
Ingredienser
1,5 kg bagekartofler
300 g grønkål (1 pose)
50 g smør
1 dl mælk
2 spsk sennep
Salt og peber
Sådan gør du
- Vask kartoflerne og skær dem i mindre stykker
- Kog kartoflerne og husk ingen salt i vandet
- Rib grønkålen og skyl den og hak i mindre stykker
- Når kartoflerne er godt møre, læg da grønkålen ned i gryden under låg, så den dampes et par minutter
- Hæld alt vandet fra, tilsæt smørret og pisk på højeste hastighed med en håndmixer til smørret er smeltet og har fordelt sig.
- Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det sammen så kort tid som muligt, så mosen ikke bliver klistret.
- Smag til med s/p og sennep
- I denne mos brugte jeg både vegansk smør og mælk.