Sprøde jordskok fritter med estragon
Stegte jordskokker med estragon er en lækker og delikat kombination af jordskokkens nøddeagtige smag og estragons lette, anisagtige aroma.
Når jordskokkerne steges, udvikler de en dejlig karamelliseret smag, der suppleres godt af estragonens friskhed med krydrede noter.
Ingredienser
Jordskokker
Rapsolie
Estragon tørret eller frisk
Salt/peber
Sådan gør du
- Vask jordskokkerne godt.
- Skær enderne fra og skær jordskokkerne i tynde skiver på et par mm. Brug et mandolinjern, eller endnu nemmere, en foodprocessor.
- Vend jordskokkerne i et ovnfast fad, sammen med et godt lag olie, estragon og s/p.
- Bag dem i ovnen ved 200 g. ca 30 min. og rod lidt rundt i fadet undervejs, så alle jordskokkerne kan blive gyldne og sprøde.
- Server evt. med en god mayo rørt op med citronskal.