Selleri-kartoffelmos med bagte løg
Denne ret er for mig den ultimative comfort food. Fyldig og cremet og med sprøde sød-syrlige løg. Og den kan bestemt også nydes med HP sauce på toppen.
Selleri-kartoffelmos
ca.1 kg kartofler
1 mellemstor knoldselleri
50 g. smør
ca. ½ dl mælk
½ tsk muskatnød
ca. 1 spsk. salt
Lidt peber
- Bagte løg
Blandede løg f.eks rødløg, skalotteløg og porrer
Et par kviste rosmarin
Hvidvins eddike
Rapsolie
Salt og peber
Selleri-kartoffelmos
- Skræl sellerien og skær den i mindre stykker
- Vask kartoflerne og skær dem i mindre stykker
- Kog selleri og kartofler i usaltet vand, bare så vandet lige dækker.
- Når de er godt møre, hæld da vandet fra (eller gem det til anden brug)
- Damp af og tilsæt smør i mindre stykker.
- Pisk med håndmixer på højeste hastighed ganske kort tid, så mosen ikke bliver klistret.
- Tilsæt mælk og krydderier og rør det det let sammen.
- Smag til.
- Bagte løg
- Skæl løgene, rens porren og skær ud i mundrette stykker
- Vend rundt med resten af ingredienserne og bag ved 200 g. et kvarters tid til løgene er blevet søde, men stadig har bid. Sluk evt. ovnen og lad løgene stå og bage lidt længere ved den lavere temperatur.
- Læg løgene på toppen af selleri-kartoffelmosen og server evt. med HP sauce.
- Til mosen brugte jeg vegansk smør og mælk.