Bagte rødbeder med estragon og balsamico

Bagte rødbeder med estragon og balsamico

Rødbeder er absolut en af mine ynglings rodfrugter. Synet af bagte beder gør mig i godt humør og så er der noget dejligt jordnært over dem.
Her får rødbederne en frugtig syre fra balsamicoeddike og et strejf af ansis, som klæder rødbeder rigtigt godt.

Ingredienser

  • Rødbeder

  • Estragon (kunne også være stjerneanis)

  • Balsamicoeddike – en god sjat

  • Rapsolie

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Vask rødbederne og skær enderne af.
  • Skær rødbederne i mindre stykker og vend dem med resten af ingredienserne.
  • Her startede jeg i en kold ovn. Sæt da rødbederne i ovnen, skru op på 200 g og lad dem bage en halv times tid til de har fået farve men stadig har bid.
  • Når rødbederne tages ud af ovnen, vend dem da i en ekstra gang balsamicoeddike så får de lov at trække lidt mere smag.

  • De bagte rødbeder har et utal af anvendelsesmuligheder. Se evt opskrifter med rødbeder
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *