Bagte rødbeder med estragon og balsamico
Rødbeder er absolut en af mine ynglings rodfrugter. Synet af bagte beder gør mig i godt humør og så er der noget dejligt jordnært over dem.
Her får rødbederne en frugtig syre fra balsamicoeddike og et strejf af ansis, som klæder rødbeder rigtigt godt.
Ingredienser
Rødbeder
Estragon (kunne også være stjerneanis)
Balsamicoeddike – en god sjat
Rapsolie
Salt og peber
Sådan gør du
- Vask rødbederne og skær enderne af.
- Skær rødbederne i mindre stykker og vend dem med resten af ingredienserne.
- Her startede jeg i en kold ovn. Sæt da rødbederne i ovnen, skru op på 200 g og lad dem bage en halv times tid til de har fået farve men stadig har bid.
- Når rødbederne tages ud af ovnen, vend dem da i en ekstra gang balsamicoeddike så får de lov at trække lidt mere smag.
- De bagte rødbeder har et utal af anvendelsesmuligheder. Se evt opskrifter med rødbeder