Bønne bolognese med blandede bønner

Bønne bolognese med blandede bønner

Bolgnese er en af de retter de fleste kender og mange elsker. Her får du den i en vegetarisk udgave med dyb og varm tomatsmag og med den velkendte bolognese konsistens. Opskriften er til en stor portion – den er god at have på lager i køleskabet eller i fryseren.

Ingredienser

  • 460 g kogte bønner (2 ds,)- jeg brugte et mix af borlotti-, kidney- og hvide bønner

  • 5 fed hvidløg

  • 2 store løg

  • 4 store gulerødder

  • 4 stængler blegselleri

  • 5 stk soltørret tomat eller soltørret tomat-paste

  • 5 spsk koncentreret tomatpuré

  • 1-2 spsk balsamicoeddike

  • 2 ds/karton tomat passata

  • 3 spsk tørret oregano

  • 1 spsk tørret basilikum

  • Evt. 1 spsk tørrede svampe eller/og 1 tsk. umami krydderiblanding

  • Et par laurbærblade

  • Salt og peber

  • Evt. parmesanost og hvidløgsolie

Sådan gør du

  • Hak/blend hvidløg, løg, gulerødder, soltørret tomat og blegselleri til en homogen masse og steg af et par min. i en stor bredbundet gryde ved høj varme i lidt olivenolie og lidt salt.
  • Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike og lad gryden “sætte sig” mens du rører kraftigt med en grydeske.
  • Hak/blend de kogte bønner til en homogen masse, de skal stadig have struktur og ikke blendes til mos. Hæld dem i gryden, steg videre et par min.
  • Tilsæt krydderier og tomater og lad det stå og simre under låg min. ½ time og gerne længere.
  • Smag til med krydderier, balsamicoeddike og giv evt retten lidt sødme med et par spsk. tomatketchup.
  • Drys med revet parmesan og har du hvidløgsolie så hæld lidt af det på toppen.

  • Opskriften på denne vegetariske bolognese er i store træk den samme som jeg brugte i bønne-tomat lasagne
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *