Fyldig tortilla med kartofler, palmekål og feta

Fyldig tortilla med kartofler, palmekål og feta

Her en hurtig kartoffel tortilla – specielt hvis du allerede har kogte kartofler klar på lageret.

Ingredienser

  • 2 mellemstore løg, grofthakket

  • 1 kg kogte kartofler (gerne bagekartofler)

  • ca 200 g palmekål, ribbet og snittet

  • 5 æg

  • 1 dl fløde (jeg brugte plantebaseret)

  • ca 100 g feta

  • Hvidløgsolie

  • Salt og peber

  • Sriracha chilisauce – eller en anden god chilisauce

Sådan gør du

  • Steg løgene i hvidløgsolie et par min. i en stor og dyb pande.
  • Skær de kolde kartofler i mindre stykker og steg dem sammen med løgene til de har fået lidt farve. Giv dem lidt s/p.
  • Tilsæt palmekålen og steg til kålen er faldet let sammen.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med 1 dl fløde (eller mælk hvis du vil) Giv blandingen 1 spsk. salt og lidt peber.
  • Fordel æggemassen på panden og tryk blandingen godt ned mellem kartoflerne.
  • Fordel feta på toppen, læg låg panden og lad tortillaen stå og stege ved middelvarme en halv times tid til massen har sat sig.
  • Server med en god chilisauce.

  • Hvis du ikke lige har palmekål, kan f.eks. grønkål, rucola eller spinat sagtens bruges.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *