Fyldig tortilla med kartofler, palmekål og feta
Her en hurtig kartoffel tortilla – specielt hvis du allerede har kogte kartofler klar på lageret.
Ingredienser
2 mellemstore løg, grofthakket
1 kg kogte kartofler (gerne bagekartofler)
ca 200 g palmekål, ribbet og snittet
5 æg
1 dl fløde (jeg brugte plantebaseret)
ca 100 g feta
Hvidløgsolie
Salt og peber
Sriracha chilisauce – eller en anden god chilisauce
Sådan gør du
- Steg løgene i hvidløgsolie et par min. i en stor og dyb pande.
- Skær de kolde kartofler i mindre stykker og steg dem sammen med løgene til de har fået lidt farve. Giv dem lidt s/p.
- Tilsæt palmekålen og steg til kålen er faldet let sammen.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med 1 dl fløde (eller mælk hvis du vil) Giv blandingen 1 spsk. salt og lidt peber.
- Fordel æggemassen på panden og tryk blandingen godt ned mellem kartoflerne.
- Fordel feta på toppen, læg låg panden og lad tortillaen stå og stege ved middelvarme en halv times tid til massen har sat sig.
- Server med en god chilisauce.
- Hvis du ikke lige har palmekål, kan f.eks. grønkål, rucola eller spinat sagtens bruges.