Curry med rodfrugter, æble og kikærter

Curry med rodfrugter, æble og kikærter

Når det kommer til krydring af grønne retter er der meget at hente i det indiske køkken. Det gælder også denne curry, som oversat til dansk, er lavet med aromatiske rodfrugter og sødmefyldte æbler.

Ingredienser

  • 1 mellemstort løg

  • ½ frisk rød chili

  • 3 store fed hvidløg

  • 2 tsk fintrevet frisk ingefær

  • 2 tsk fintrevet frisk gurkemeje (eller gurkemeje pulver)

  • 2 tsk karry

  • 3 mellemstore gulerødder

  • ½ knoldselleri (2-300 g)

  • 1 porre

  • 3 stængler blegselleri

  • 1 mellemstort æble

  • 25 g smør (plantebaseret)

  • 2 spsk hvedemel

  • ½ l grøntsagsfond

  • 1 karton/ds hakket tomat

  • 2 limeblade

  • ca 250 g kogte kikærter

  • 1 spsk. æblecidereddike

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og chili og riv hvidløg, ingefær og gurkemeje.
  • Svits blandingen af i lidt olie og karry i en bredbundet gryde.
  • Tilsæt groftskårne grøntsager og æble, giv dem lidt salt og steg hårdt et par min.
  • Lad smørret smelte mellem grøntsagerne, drys mel på og rør kraftigt i gryden.
  • Tilsæt lidt efter lidt ½ l grøntsagsfond og når melet har opsuget væske, tilsæt da de hakkede tomater.
  • Hæld kikærterne ved sammen med et par limeblade.
  • Tilsæt 1 spsk æblecidereddike og salt/peber og lad retten simre under låg en halv times tid.
  • Smag til med karry, gurkemeje, æblecidereddike og salt/peber
  • Server evt med ris, frisk koriander, græsk yoghurt og cashewnødder

  • I stedet for cashewnødder kan du f.eks bruge crunch med ristede kerner og chilinødder eller hvad du ellers lige har på lager.
  • Yoghurten rørte jeg op med lidt garam masala, sirup, salt og peber.
  • Kikærterne kan sagtens være fra dåse, men i en gryderet foretrækker jeg at koge dem selv for at bevare biddet. Kog dem i grøntsagsfond eller i selve retten så de kan suge smag under tilberedningen. Her skal der så mere væde i gryden end der står i opskriften.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *