Curry med rodfrugter, æble og kikærter
Når det kommer til krydring af grønne retter er der meget at hente i det indiske køkken. Det gælder også denne curry, som oversat til dansk, er lavet med aromatiske rodfrugter og sødmefyldte æbler.
Ingredienser
1 mellemstort løg
½ frisk rød chili
3 store fed hvidløg
2 tsk fintrevet frisk ingefær
2 tsk fintrevet frisk gurkemeje (eller gurkemeje pulver)
2 tsk karry
3 mellemstore gulerødder
½ knoldselleri (2-300 g)
1 porre
3 stængler blegselleri
1 mellemstort æble
25 g smør (plantebaseret)
2 spsk hvedemel
½ l grøntsagsfond
1 karton/ds hakket tomat
2 limeblade
ca 250 g kogte kikærter
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Sådan gør du
- Hak løg og chili og riv hvidløg, ingefær og gurkemeje.
- Svits blandingen af i lidt olie og karry i en bredbundet gryde.
- Tilsæt groftskårne grøntsager og æble, giv dem lidt salt og steg hårdt et par min.
- Lad smørret smelte mellem grøntsagerne, drys mel på og rør kraftigt i gryden.
- Tilsæt lidt efter lidt ½ l grøntsagsfond og når melet har opsuget væske, tilsæt da de hakkede tomater.
- Hæld kikærterne ved sammen med et par limeblade.
- Tilsæt 1 spsk æblecidereddike og salt/peber og lad retten simre under låg en halv times tid.
- Smag til med karry, gurkemeje, æblecidereddike og salt/peber
- Server evt med ris, frisk koriander, græsk yoghurt og cashewnødder
- I stedet for cashewnødder kan du f.eks bruge crunch med ristede kerner og chilinødder eller hvad du ellers lige har på lager.
- Yoghurten rørte jeg op med lidt garam masala, sirup, salt og peber.
- Kikærterne kan sagtens være fra dåse, men i en gryderet foretrækker jeg at koge dem selv for at bevare biddet. Kog dem i grøntsagsfond eller i selve retten så de kan suge smag under tilberedningen. Her skal der så mere væde i gryden end der står i opskriften.