Rødbedekage med mascarpone og kandiserede græskarkerner
Der er en anseelig mængde rødbede i kagen her, den er dejlig svampet og stadig luftig. Frisk mascarponecreme og de knasende græskarkerner på toppen gør rødbedekagen her til en af mine ynglingskager.
Ingredienser
4 æg
170 g brun farin
250 g sukker
300 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk ingefærpulver
2 tsk kanel
½ tsk fint salt
3 tsk bagepulver
650 g revet rå rødbede
½ dl rapsolie
- Topping
250 g mascarpone
Lidt flormelis
Græskarkerner ristet i sirup, salt og chiliflager
Sådan gør du
- Dej
- Skræl rødbederne og riv dem groft.
- Pisk æg, brun farin og sukker helt luftigt med en håndmixer.
- Sigt alle de tørre ingredienser op i æggemassen og rør dejen let med en dejskraber. Vær nænsom her så dejen bevarer sin luftighed.
- Vend de revne rødbeder og olie op i dejen og hæld så dejen den op i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Mængden passer til en form med målene ca 35X25 cm.
- Bages ved 180 gr i ca 30 min. Kagen skal fortsat være lidt svampet.
- Topping
- Rør mascarpone med et par skefulde flormelis
- Rist græskarkerner i sirup, salt og chiliflager
- Når kagen er afkølet smøres mascarponecremen og toppes med de knasende græskarkerner.