Sprødt og sejt brød med manitoba mel og hørfrø

Sprødt og sejt brød med manitoba mel og hørfrø

Det proteinrige manitoba hvedemel giver en super sprød skorpe, saftig krumme og er utrolig taknemmeligt at bage brød med. Her har det fine hvide mel fået rustikt selskab af knuste hørfrø.

Ingredienser

  • ca 5 g gær

  • 3 dl nyopfrisket surdej

  • 5 dl iskoldt vand

  • 700 g manitoba hvedemel

  • 100 g hørfrø – knust i en kværn eller blender

  • 2 spsk. fint salt

Sådan gør du

  • Dejen
  • Hæld gær, surdej og vand op i en røreskål (røremaskine) og rør det sammen.
  • Tilsæt manitoba mel og ælt nu på højeste hastighed i 10 min til dejen er dejlig elastisk.
  • Tilsæt de knuste hørfrø og salt og ælt videre ca. et min. til det hele er rørt sammen. Ælt ikke for længe her, det vil ødelægge glutenstrukturen i den elastiske dej.
  • Læg dejen over i en olie smurt skål og lad den stå og sunde sig en halv times tid på køkkenbordet. Stil den herefter, tildækket, til hævning i køleskabet til dagen efter.
  • Bagning
  • Tænd ovnen på 220 gr. og sæt en lille bradepande i bunden af ovnen (hvis du ikke har en dampovn)
  • Tag dejen ud af køleskabet, del den op i 3-4 brød og rids evt. brødene på tværs.
  • Sæt bagepladen med brødene i den varme ovn, hæld et koldt glas vand i bradepanden i bunden af ovnen, så det damper og luk nu hurtigt ovnen.
  • Efter 10 min. tages bradepanden ud af ovnen og brødene bager videre ved de 220 gr i ca 15 min.
  • Når brødene lyder hule i bunden tages de ud.

  • Du kan snildt have gær skåret ud i små portioner på lager i fryseren.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *