Den allerbedste rabarbertærte med sprød kokos og karamelagtig bund

Den allerbedste rabarbertærte med sprød kokos og karamelagtig bund

Det er sjældent jeg holder mig til en opskrift helt uden af ændre noget. Sådan er det med rabarbertærten her, en opskrift jeg har fået gennem min mors gode veninde. Tak Birgit 🙂

Ingredienser

  • Rabarber
  • 350 rensede rabarberstilke

  • 125 g sukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Dej
  • 125 g blødt smør

  • 125 g sukker

  • 1 æg

  • 60 g hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • en knivspids fint salt

  • 100 g kokosmel

Sådan gør du

  • Rabarber
  • Skær rabarberne i tynde skiver på langs.
  • Vend dem med sukker og vaniljesukker og lad dem ligge og trække mindst 10 min, til de har afgivet væde.
  • Dej
  • Smørret piskes sammen med sukker og derefter piskes ægget med.
  • Rør hvedemel, bagepulver, salt og kokosmel i smørblandingen.
  • Fordel dejen i en form ca 25X25 cm, beklædt med bagepapir.
  • Læg rabarberne på toppen og tryk dem lidt ned i dejen. Hæld så sukkersaften fra rabarberne over kagen.
  • Bages ved 175 g i 40 min.

  • Rabarbertærten serveres allerbedst lun og servers f.eks. med græsk yoghurt smagt til med citronskal.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *