Hvide asparges stegt i sesamolie med bønnepuré og cashewnødder
Hvide asparges er milde i smagen og med et skønt bid. I retten her er der der komplimenteret med soya, sesam og basilikum og med en fyldig bund af bønnepuré med asparges.
Ingredienser
500 g hvide asparges
1 karton (240 g) kogte butterbeans
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 tsk salt
Lidt peber
Sesamolie
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld cashewnødder
Svampe soya (eller alm. soya)
Sådan gør du
- Skræl aspargeserne og bræk de træagtige ender af (gem evt. enderne til suppe eller aspargesolie)
- Tag halvdelen, snit dem i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand til de er møre – ca. 5 min
- Blend de kogte asparges med butterbeans, citronsaft, hvidløg, salt og peber til puréen er fin og glat. Smag til.
- Rist de hele asparges på en pande i sesamolie og lidt salt ved middelhøj varme ca 5 min, vend dem til sidst med fintsnittet basilikum. Tag dem af panden.
- Rist cashewnødderne kort på den varme pande i lidt svampe soya og hak dem derefter lidt groft.
- Fordel bønnepuréen på et fad med de stegte asparges og cashewnødder.