Falafler med grønne flækærter

Falafler med grønne flækærter

Falafler lavet på grønne flækærter og masser af frisk timian.

Ingredienser

  • 500 g grønne flækærter, sat i blød natten over

  • 6 fed hvidløg

  • En god håndfuld frisk timian

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 spsk spidskommen

  • 2 spsk zaatar

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk stødt chili

  • 2 spsk salt

  • 1 tsk peber

  • 100 g kikærtemel

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser op i en foodprocessor og kør falafelfarsen indtil den har en ensartet men stadig grov konsistens. Lad så farsen stå og samle sig en halv times tid.
  • Farsen skal have en fugtig men fast konsistens. Hvis du knuger lidt fars i hånden, skal den bevare formen uden at falde fra hinanden. Juster evt med lidt mere kikærtemel.
  • Hæld et godt lag rapsolie på panden og prøvesteg en lille smagsprøve og juster evt. smagen.
  • Form falaflerne på størrelse med en lille bordtennisbold, sørg for at knuge dem godt så de holder på formen.
  • Steg falaflerne i 10-15 min på middel varme og tril dem lidt rundt undervejs.

  • Server evt. med en god yoghurt dressing med hvidløg og tahin.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *