Squashpandekager med basilikum og citron

Squashpandekager med basilikum og citron

Skønne squashpandekager med frisk smag af basilikum, citron og sprøde spingløg. For at give squashpandekagerne mæthed og fylde, har jeg også her skruet op for proteinerne med bælgfrugter.
Jeg serverede selv pandekagerne med saftige, stegte tomater.

Ingredienser

  • 1 stor squash (ca 500 g)

  • 1 bundt springløg

  • 1 god håndfuld frisk basilikum

  • 2 fed hvidløg

  • 1 mellemstort løg

  • 1 karton kogte butterbeans (ca 240 g)

  • 1 æg

  • ca 1 dl hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 1/4 tsk peber

  • 1 spsk revet citronskal

  • Serveres f.eks. med
  • 1 bakke stegte, blandede små tomater, vendt i balsamico, salt og peber.

Sådan gør du

  • Del squashen i 2-3 dele på langs og skær den i tynde strimler på et mandolinjern.
  • Snit springløgene fint, brug også det meste af toppen.
  • Snit basilikumbladende groft.
  • Kør hvidløg, løg og butterbeans sammen til en homogen masse i en minihakker.
  • Pisk æg, mel, citronskal og s/p sammen i en stor skål.
  • Tilsæt squash, springløg, basilikum og bønne-løg massen og vend det hele sammen til en dej. Lad dejen stå og samle sig mindst ½ times tid.
  • Stegning
  • Dejen er ret våd og pandekagerne formes bedst ved at tage små håndfulde over på den varme pande.
  • Steg pandekagerne 5-7 min på hver side i smør eller olie. De smager allerbedst når de lige er kommet af panden og stadig er sprøde.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *