Løg humus med lige dele kikærter og stegte løg
Når duften af stegte løg breder sig i køkkenet dufter der simpelthen så dejligt af mad. De stegte løg gør denne humus fyldig, cremet og blød i smag og konsistens.
Ingredienser
2 store løg
3 fed hvidløg
1 ds. kogte kikærter (ca 240 g)
½ dl rapsolie
1 stor spsk tahin
1 tsk salt og lidt peber
2 tsk spidskommen
En smule tørret chilipulver
Lidt æblecidereddike
Sådan gør du
- Skræl og hak løg og hvidløg groft. Steg dem i lidt rapsolie på en pande ved middelhøj varme. Giv løgene en smule salt så de afgiver lidt væde og steg dem i 10 min til de har fået godt med farve.
- Blend derefter løgene med kikærter, rapsolie, tahin, s/p, spidskommen, chili og et lille skvæt æblecidereddike. Tilsæt en smule koldt vand, det gør humusen mere lind.
- Smag til.