Stegte beder med belugalinser, feta og masser af mynte
Enkel og frisk mynte salat med mættende fyld af linser og beder stegt i æblecidereddike.
Ingredienser
5-6 mellemstore beder (gule, hvide og/eller bolsje beder)
Et par spsk. æblecidereddike (eller balsamico eddike)
1 stort bundt frisk mynte
1 ds. (ca 240 g) kogte belugalinser
Feta
Sådan gør du
- Skær bederne i mundrette størrelser (jeg skræller dem ikke)
- Steg dem på en pande i lidt olie ved middelhøj varme ca 5 min.
- Hæld æblecidereddike på panden og giv bederne lidt salt og peber.
- Læg låg på panden og lad bederne stå og stege ved lav varme i 45-60 min. Smag på bederne og tag dem af panden mens de stadig har lidt bid.
(bederne kan sagtens tilberedes i forvejen og bruges kolde på dagen) - Hak mynten groft og vend den sammen med de stegte beder.
- Dræn og skyl belugalinserne og bland dem med bederne.
- Smag bedesalaten til med olie, eddike, salt og peber.
- Top til sidst med feta.