Bønne bolognese med blandede bønner
Bolgnese er en af de retter de fleste kender og mange elsker. Her får du den i en vegetarisk udgave med dyb og varm tomatsmag og med den velkendte bolognese konsistens. Opskriften er til en stor portion – den er god at have på lager i køleskabet eller i fryseren.
Ingredienser
460 g kogte bønner (2 ds,)- jeg brugte et mix af borlotti-, kidney- og hvide bønner
5 fed hvidløg
2 store løg
4 store gulerødder
4 stængler blegselleri
5 stk soltørret tomat eller soltørret tomat-paste
5 spsk koncentreret tomatpuré
1-2 spsk balsamicoeddike
2 ds/karton tomat passata
3 spsk tørret oregano
1 spsk tørret basilikum
Evt. 1 spsk tørrede svampe eller/og 1 tsk. umami krydderiblanding
Et par laurbærblade
Salt og peber
Evt. parmesanost og hvidløgsolie
Sådan gør du
- Hak/blend hvidløg, løg, gulerødder, soltørret tomat og blegselleri til en homogen masse og steg af et par min. i en stor bredbundet gryde ved høj varme i lidt olivenolie og lidt salt.
- Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike og lad gryden “sætte sig” mens du rører kraftigt med en grydeske.
- Hak/blend de kogte bønner til en homogen masse, de skal stadig have struktur og ikke blendes til mos. Hæld dem i gryden, steg videre et par min.
- Tilsæt krydderier og tomater og lad det stå og simre under låg min. ½ time og gerne længere.
- Smag til med krydderier, balsamicoeddike og giv evt retten lidt sødme med et par spsk. tomatketchup.
- Drys med revet parmesan og har du hvidløgsolie så hæld lidt af det på toppen.
- Opskriften på denne vegetariske bolognese er i store træk den samme som jeg brugte i bønne-tomat lasagne