Bolognese med aubergine, squash og kulinariske linser
I det grønne køkken er der virkelig mange forskellige måder at lave bolognese på. Når jeg laver bolognese bruger jeg som udgangspunkt danske sæsongrøntsager. Her er det aubergine og squash, men bolognese opskriften kunne lige så godt være med f.eks. rodfrugter, prøv dig frem. Jeg går dog aldrig uden om bælgfrugter (her kulinariske linser) da de er proteinrige, giver en god mæthed og tilføjer bid og en dejlig pebret smag.
Bolognese opskriften her er rækker til 6 store portioner.
Ingredienser
6 fed hvidløg
3 løg
½ bundt blegselleri (ca 6 stængler)
3 mellemstore gulerødder
2 auberginer
2 squash
4 spsk tomatpuré
1½ spsk. salt
½ spsk. peber
2 spsk tørret oregano
1 spsk æblecidereddike
½ l grøntsagsfond (kog evt. grøntsagsfonden på løgskallerne, gulerodsenderne og blegselleriens bund)
2 laurbærblade
200 g kulinariske linser (puy linser)
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint og svits dem af i en stor gryde i lidt olie og salt.