Et saftigt og mættende surdejsbrød med grønne linser og den mellemøstlige krydderiblanding zaatar

Et saftigt og mættende surdejsbrød med grønne linser og den mellemøstlige krydderiblanding zaatar

For mig er det en sport at dreje et brød i en mere madagtig retning. Denne brøddej har fået en en masse proteiner fra de grønne linser og smagen er suppleret med krydderiblandingen zaatar, som bl.a. består af grønne krydderurter, ristede sesamfrø og den syrlige sumak.

Ingredienser

  • 3 dl opfrisket surdej

  • 10 g gær

  • ½ l iskoldt vand

  • 600 g hvedemel

  • 100 g rugmel

  • 1 dåse/karton grønne linser (240g)

  • 2 spsk zaatar

  • 1 stor spsk fint salt

Sådan gør du

  • Hæld surdejen op i røreskålen og opløs gæren heri.
  • Tilsæt det iskolde vand og melet og ælt på højeste hastighed på røremaskine i ca 10 min til dejen har udviklet elasticitet.
  • Tilsæt linser, zaatar og salt og ælt videre et par min.
  • Hæld den stadig lidt flydende dej op i 2 1l. forme beklædt med bagepapir og lad dem stå på køkkenbordet ½ times tid.
  • Dæk de fyldte forme med et vådt klæde og lad dejen stå og hæve i køleskabet natten over.
  • Dagen efter tages de direkte fra køleskabet og ind i en 220 g varm ovn og bages i ca 40 min.
  • For at tjekke om brødene er færdigbagte, tag dem ud af formene og bank i bunden for at høre om det lyder færdigt (hult).
  • Når brødene er let afkølede, pil bagepapiret af og lad dem stå og afkøle på en rist.

  • Gær kan fryses, hvilket er helt perfekt når der kun skal bruges en lille smule af gangen.
  • Iskoldt vand gør at dejen kan æltes længe uden at blive varm og falde sammen.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *