Brød-ret mættet med smag af hvidløg, stegte svampe og rødløg

Brød-ret mættet med smag af hvidløg, stegte svampe og rødløg

Retten her er en af mine favoritter: brødrester stegt i hvidløgsolie, svampe og rødløg skåret i mundrette stykker, det hele samlet sammen med spinat.

Ingredienser

  • Halvtørt brød ca 500 g, jeg havde brødrester fryseren

  • Hvidløgsolie

  • 2 mellemstore rødløg, hakket groft

  • ca 500 g svampe, skåret i mundrette stykker

  • 500 g helbladet spinat (frossen)

  • Hvidvinseddike

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær det halvtørre brød i mundrette bidder og lad det ligge og trække i en ordentlig omgang hvidløgsolie mindst en halv time
  • Steg brødet af på en dyb pande så det bliver sprødt udenpå og saftigt indeni, tag derefter brødet af panden og sæt til side
  • Steg rødløg på panden, tilsæt lidt salt og peber og et par skefulde hvidvinseddike og steg videre et par min.
  • Tilsæt svampene, giv dem salt og peber og steg ved høj varme et par min. Lad derefter panden stå og stege stille og roligt et kvarters tid.
  • Vend det optøede spinat i retten, giv det lidt salt/peber.
  • Vend til sidst det stegte brød i retten, skru ned på lavt blus og lad det hele stå og trække smag i 10 min, gerne længere. Brødet skal suge væde til sig og blive en del af retten.
  • Smag til og server.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *