Brød-ret mættet med smag af hvidløg, stegte svampe og rødløg
Retten her er en af mine favoritter: brødrester stegt i hvidløgsolie, svampe og rødløg skåret i mundrette stykker, det hele samlet sammen med spinat.
Ingredienser
Halvtørt brød ca 500 g, jeg havde brødrester fryseren
Hvidløgsolie
2 mellemstore rødløg, hakket groft
ca 500 g svampe, skåret i mundrette stykker
500 g helbladet spinat (frossen)
Hvidvinseddike
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær det halvtørre brød i mundrette bidder og lad det ligge og trække i en ordentlig omgang hvidløgsolie mindst en halv time
- Steg brødet af på en dyb pande så det bliver sprødt udenpå og saftigt indeni, tag derefter brødet af panden og sæt til side
- Steg rødløg på panden, tilsæt lidt salt og peber og et par skefulde hvidvinseddike og steg videre et par min.
- Tilsæt svampene, giv dem salt og peber og steg ved høj varme et par min. Lad derefter panden stå og stege stille og roligt et kvarters tid.
- Vend det optøede spinat i retten, giv det lidt salt/peber.
- Vend til sidst det stegte brød i retten, skru ned på lavt blus og lad det hele stå og trække smag i 10 min, gerne længere. Brødet skal suge væde til sig og blive en del af retten.
- Smag til og server.