Falafler med grønne flækærter
Falafler lavet på grønne flækærter og masser af frisk timian.
Ingredienser
500 g grønne flækærter, sat i blød natten over
6 fed hvidløg
En god håndfuld frisk timian
2 spsk citronsaft
2 spsk spidskommen
2 spsk zaatar
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt chili
2 spsk salt
1 tsk peber
100 g kikærtemel
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienser op i en foodprocessor og kør falafelfarsen indtil den har en ensartet men stadig grov konsistens. Lad så farsen stå og samle sig en halv times tid.
- Farsen skal have en fugtig men fast konsistens. Hvis du knuger lidt fars i hånden, skal den bevare formen uden at falde fra hinanden. Juster evt med lidt mere kikærtemel.
- Hæld et godt lag rapsolie på panden og prøvesteg en lille smagsprøve og juster evt. smagen.
- Form falaflerne på størrelse med en lille bordtennisbold, sørg for at knuge dem godt så de holder på formen.
- Steg falaflerne i 10-15 min på middel varme og tril dem lidt rundt undervejs.
- Server evt. med en god yoghurt dressing med hvidløg og tahin.