Falafler med flækærter og ramsløg

Falafler med flækærter og ramsløg

Falafler, fine og milde i smagen, lavet på flækærter og ramsløg. Flækærterne sættet i blød natten over – alternativt kan du hælde kogende vand over og lade dem stå under låg i en times tid.

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg

  • 1 mellemstort løg

  • 100 g ramsløg

  • 500 g flækærter, sat i blød natten over

  • 1 frisk grøn chili eller 1 tsk. chilipulver

  • 2 tsk. spidskommen

  • 2 spsk salt

  • 1 tsk peber

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 spsk citronsaft

  • ca 50 g kikærtemel eller Ingrid ærtemel

Sådan gør du

  • Hak chili, hvidløg og ramsløg groft i en foodprocessor
  • Tilsæt de drænede flækærter og hak dem fint
  • Rør resten af ingredienserne i og lad farsen stå og samle sig en halv times tid.
  • Farsen skal have en fugtig men fast konsistens. Hvis du knuger lidt fars i hånden, skal den bevare formen uden at falde fra hinanden. Juster evt med lidt mere kikærtemel.
  • Hæld et godt lag rapsolie på panden og prøvesteg en lille smagsprøve og juster evt. smagen.

  • Du kan f.eks. også lave humus af kogte flækærter. Som ekstra gevinst er der en lille smule højere protein indhold i flækærter ift kikærter.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *