Grøntsagsfond lavet på rester

Grøntsagsfond lavet på rester

I løbet af nogle dage har jeg samlet skræller og andre gode rester sammen i en bøtte i køleskabet. Dem bruger jeg til at koge en grøntsagsfond.
Denne uge så gryden således ud:

Ingredienser

  • gulerods ender

  • blegselleri ender

  • løgskaller – også hvidløgsskaller

  • enderne af et bundt timian

  • et par laurbærblade

  • et par peberkorn

Sådan gør du

  • Skyl for at fjerne de værste jordrester
  • Dæk med vand i en gryde
  • Kog op, sluk og lad trække ½times tid
  • Sigt derefter og du har en skøn smagsgiver

  • Brug fonden til f.eks. suppe, sauce eller til at koge bønner/linser/korn i. Så har du et dejligt forspring på smagen.
  • Gode smagsgivere til din grøntsagsfond: porre, løg, hvidløg, blegselleri, knoldselleri, pastinak, persillerod, gulerødder, krydderurter, peberfrugt, tomat. OBS! Lad være med at bruge rødløg eller rødbede.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *