Rustikt og fiberrigt brød med hampefrø
Er du ikke så bekendt med hampefrø? De er ikke euforiserende, men derimod fulde af fibre, proteiner og masser af dejlig nøddesmag.
Ingredienser
3 dl opfrisket surdej
5 dl iskoldt vand
10 g gær
500 g manitobamel – eller alm. hvedemel
100 g ristede hampefrø
200 g fuldkorns hvedemel
2 spsk. fint salt
Sådan gør du
- Hæld surdej, vand, gær og manitobamel i en røreskål og ælt ved højeste hastighed ca. 10 min.
- Rist hampefrøene på en pande og kværn dem til groft mel.
- Ælt hampefrø, fuldkornsmel og salt i dejen. Ælt kun lige så det er fordelt rundt og ikke når at ødelægge glutenstrukturen i dejen for meget.
- Hæld dejen op i 2 1l. forme beklædt med bagepapir, tag lidt vand i hænderne og glat dejen ud. Drys lidt hele hampefrø på toppen og pres dem let ned i dejen.
- Dæk de fyldte forme med et vådt klæde og lad dejen stå og hæve i køleskabet natten over.
- Dagen efter tages de direkte fra køleskabet og ind i en 240 g varm ovn og bages i ca 30 min.
- Tjek om brødene er færdigbagte, tag dem ud af formene og bank i bunden for at høre om det lyder færdigt (hult).
- Når brødene er let afkølede, pil bagepapiret af og lad dem stå og afkøle på en rist.
- Gær kan fryses og det er helt perfekt når du som her kun skal bruge en lille smule