Rustikt og fiberrigt brød med hampefrø

Rustikt og fiberrigt brød med hampefrø

Er du ikke så bekendt med hampefrø? De er ikke euforiserende, men derimod fulde af fibre, proteiner og masser af dejlig nøddesmag.

Ingredienser

  • 3 dl opfrisket surdej

  • 5 dl iskoldt vand

  • 10 g gær

  • 500 g manitobamel – eller alm. hvedemel

  • 100 g ristede hampefrø

  • 200 g fuldkorns hvedemel

  • 2 spsk. fint salt

Sådan gør du

  • Hæld surdej, vand, gær og manitobamel i en røreskål og ælt ved højeste hastighed ca. 10 min.
  • Rist hampefrøene på en pande og kværn dem til groft mel.
  • Ælt hampefrø, fuldkornsmel og salt i dejen. Ælt kun lige så det er fordelt rundt og ikke når at ødelægge glutenstrukturen i dejen for meget.
  • Hæld dejen op i 2 1l. forme beklædt med bagepapir, tag lidt vand i hænderne og glat dejen ud. Drys lidt hele hampefrø på toppen og pres dem let ned i dejen.
  • Dæk de fyldte forme med et vådt klæde og lad dejen stå og hæve i køleskabet natten over.
  • Dagen efter tages de direkte fra køleskabet og ind i en 240 g varm ovn og bages i ca 30 min.
  • Tjek om brødene er færdigbagte, tag dem ud af formene og bank i bunden for at høre om det lyder færdigt (hult).
  • Når brødene er let afkølede, pil bagepapiret af og lad dem stå og afkøle på en rist.

  • Gær kan fryses og det er helt perfekt når du som her kun skal bruge en lille smule
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *