Hvide asparges stegt i sesamolie med bønnepuré og cashewnødder

Hvide asparges stegt i sesamolie med bønnepuré og cashewnødder

Hvide asparges er milde i smagen og med et skønt bid. I retten her er der der komplimenteret med soya, sesam og basilikum og med en fyldig bund af bønnepuré med asparges.

Ingredienser

  • 500 g hvide asparges

  • 1 karton (240 g) kogte butterbeans

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 fed hvidløg

  • 1 tsk salt

  • Lidt peber

  • Sesamolie

  • 1 lille håndfuld frisk basilikum

  • 1 håndfuld cashewnødder

  • Svampe soya (eller alm. soya)

Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne og bræk de træagtige ender af (gem evt. enderne til suppe eller aspargesolie)
  • Tag halvdelen, snit dem i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand til de er møre – ca. 5 min
  • Blend de kogte asparges med butterbeans, citronsaft, hvidløg, salt og peber til puréen er fin og glat. Smag til.
  • Rist de hele asparges på en pande i sesamolie og lidt salt ved middelhøj varme ca 5 min, vend dem til sidst med fintsnittet basilikum. Tag dem af panden.
  • Rist cashewnødderne kort på den varme pande i lidt svampe soya og hak dem derefter lidt groft.
  • Fordel bønnepuréen på et fad med de stegte asparges og cashewnødder.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *