Indisk inspireret bønne-ærtegryde med dyb smag af tomat og varme krydderier
En gryderet jeg til hver en tid kan lave da ingredienserne er en fast del af mit basis lager. Selve fyldet kan varieres bredt over forskellig grøntsager, bønner og linser.
4 fed hvidløg
2 løg
4 soltørrede tomater i olie
Frisk ingefær – ca en tommelfinger størrelse (eller 1 tsk. ingefærpulver)
1 tsk gurkemejepulver
1 tsk stødt koriander
1 tsk spidskommen
2 spsk tomatpuré
300 g haricot verts (fra fryseren)
300 g blanding af ærter og kogte kikærter
2 stængler blegselleri
1 ds tomat passata/flået tomat
2 dl grøntsagsfond
1 limeblad
Salt og peber
- Hak løg, hvidløg, soltørrede tomater og riv ingefær fint
- Steg hårdt af i en stor gryde med krydderierne og tomatpuré
- Tilsæt bønner og ærter og steg et par min.
- Snit blegselleri i tynde skiver og steg med
- Hæld tomat passata og grøntsagsfond ved
- Tilsæt limeblad og krydr med salt og peber
- Lad retten småsimre mindst ½ time og smag til
- Retten er ganske fyldig i smagen og balanceres fint med f.eks. ris ved siden af.