Krydret dadelkage med brændte mandler

Krydret dadelkage med brændte mandler

Saftig og konfektagtig dadelkage som er utrolig nem at lave – og så er den tilmed uden sukker og animalske produkter. Jeg krydrerede dadelkagen her med kanel og lakrids, men næste gang skal den bestemt også prøves med f.eks. appelsin og ingefær.

Ingredienser

  • 30 udstenede dadler

  • 3½ dl mælk – jeg brugte havremælk

  • 1 dl rapsolie

  • 1 dl fuldkornshvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • ½ tsk natron

  • 1 knivspids salt

  • 1 tsk. kanel

  • ½ tsk ingefærpulver

  • ½ tsk lakridspulver

  • Topping
  • Brændte mandler

  • Flormelis

Sådan gør du

  • Hak dadlerne groft (evt. i en foodprocessor) og tilsæt et par dl af mælken. Lad dadlerne stå i blød en halv times tid.
  • Blend så til en glat blanding og tilsæt først resten af mælken, blend videre og blend så rapsolien i.
  • Hæld blandingen over i en skål og rør resten af ingredienserne i med et piskeris.
  • Beklæd en springform med bagepapir, hæld dejen over og bag dadelkagen ca 45 min ved 180 gr. Kagen skal stadig være lidt svampet.
  • Lad kagen afkøle helt og drys med flormelis og hakkede brændte mandler.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *