Krydret dadelkage med brændte mandler
Saftig og konfektagtig dadelkage som er utrolig nem at lave – og så er den tilmed uden sukker og animalske produkter. Jeg krydrerede dadelkagen her med kanel og lakrids, men næste gang skal den bestemt også prøves med f.eks. appelsin og ingefær.
Ingredienser
30 udstenede dadler
3½ dl mælk – jeg brugte havremælk
1 dl rapsolie
1 dl fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 knivspids salt
1 tsk. kanel
½ tsk ingefærpulver
½ tsk lakridspulver
- Topping
Brændte mandler
Flormelis
Sådan gør du
- Hak dadlerne groft (evt. i en foodprocessor) og tilsæt et par dl af mælken. Lad dadlerne stå i blød en halv times tid.
- Blend så til en glat blanding og tilsæt først resten af mælken, blend videre og blend så rapsolien i.
- Hæld blandingen over i en skål og rør resten af ingredienserne i med et piskeris.
- Beklæd en springform med bagepapir, hæld dejen over og bag dadelkagen ca 45 min ved 180 gr. Kagen skal stadig være lidt svampet.
- Lad kagen afkøle helt og drys med flormelis og hakkede brændte mandler.