Løg humus med lige dele kikærter og stegte løg

Løg humus med lige dele kikærter og stegte løg

Når duften af stegte løg breder sig i køkkenet dufter der simpelthen så dejligt af mad. De stegte løg gør denne humus fyldig, cremet og blød i smag og konsistens.

Ingredienser

  • 2 store løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 ds. kogte kikærter (ca 240 g)

  • ½ dl rapsolie

  • 1 stor spsk tahin

  • 1 tsk salt og lidt peber

  • 2 tsk spidskommen

  • En smule tørret chilipulver

  • Lidt æblecidereddike

Sådan gør du

  • Skræl og hak løg og hvidløg groft. Steg dem i lidt rapsolie på en pande ved middelhøj varme. Giv løgene en smule salt så de afgiver lidt væde og steg dem i 10 min til de har fået godt med farve.
  • Blend derefter løgene med kikærter, rapsolie, tahin, s/p, spidskommen, chili og et lille skvæt æblecidereddike. Tilsæt en smule koldt vand, det gør humusen mere lind.
  • Smag til.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *