Nem tilberedning af mexicansk bønnemos med masser af smag og fylde.
Bønnemosen er en solid bund til dine nachos – eller som fyld i en wrap. Portionen her er stor, du kan evt. fryse havdelen, så er der noget til lageret.
Ingredienser
500 g pintobønner
1 stort løg skåret i mindre stykker
4 fed hvidløg kvast med siden af en kniv
Grøntsagsfond
2 spsk koncentreret tomatpure
2 spsk citronsaft
1 frisk rød chili med kerner, grofthakket
2 spsk kakaopulver
2 spsk spidskommen
½ spsk knust koriander
1 spsk tørret oregano
ca 1 spsk salt og lidt peber
Sådan gør du
- Sæt bønner i blød dagen før i rigeligt med vand.
- Dagen efter drænes bønnerne og koges i grøntsagsfond sammen med løg og hvidløg. Sørg for at bønnerne hele tiden er dækket og spæd evt. op med vand.
- Når bønnerne har kogt en times tid og er møre, sørg da for at væden akkurat når til de øverste bønner, da bønnemosen ikke skal blive for våd.Væsken skal blive i gryden.
- Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele sammen til en mos.
- Justér evt på konsistensen og smag til.