Nem tilberedning af mexicansk bønnemos med masser af smag og fylde.

Nem tilberedning af mexicansk bønnemos med masser af smag og fylde.

Bønnemosen er en solid bund til dine nachos – eller som fyld i en wrap. Portionen her er stor, du kan evt. fryse havdelen, så er der noget til lageret.

Ingredienser

  • 500 g pintobønner

  • 1 stort løg skåret i mindre stykker

  • 4 fed hvidløg kvast med siden af en kniv

  • Grøntsagsfond

  • 2 spsk koncentreret tomatpure

  • 2 spsk citronsaft

  • 1 frisk rød chili med kerner, grofthakket

  • 2 spsk kakaopulver

  • 2 spsk spidskommen

  • ½ spsk knust koriander

  • 1 spsk tørret oregano

  • ca 1 spsk salt og lidt peber

Sådan gør du

  • Sæt bønner i blød dagen før i rigeligt med vand.
  • Dagen efter drænes bønnerne og koges i grøntsagsfond sammen med løg og hvidløg. Sørg for at bønnerne hele tiden er dækket og spæd evt. op med vand.
  • Når bønnerne har kogt en times tid og er møre, sørg da for at væden akkurat når til de øverste bønner, da bønnemosen ikke skal blive for våd.Væsken skal blive i gryden.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele sammen til en mos.
  • Justér evt på konsistensen og smag til.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *