Miso-løg sauce med kål med ristet sesam

Miso-løg sauce med kål med ristet sesam

Løg er absolut den ingrediens jeg bruger mest i køkkenet og kender allerbedst. Smagen af løg kommer vidt omkring – alt efter hvordan løgene tilberedes.
Her er jeg gået umamivejen – godt hjulpet af miso.

Saucen er nærmest en lille ret i sig selv, alt efter hvor meget fyld af f.eks. ris og linser der tilsættes.

Ingredienser

  • 6 løg

  • 2 porrer

  • 3 spsk. smør

  • 3 spsk lys miso

  • ½ l. grøntsagsfond (kogt på løgresterne)

  • Et par håndfulde snittet spidskål

  • ca 300 g kogte ris og linser (gerne rester)

  • Et par spsk. citronsaft

  • Ristede sesamfrø

Sådan gør du

  • Skræl løgene og halvér dem. Rens porrerne og skær dem i mundrette stykker.
  • Put løg skaller og porre enderne i en gryde med ½ liter vand. Giv gryden et opkog, sluk og lad gryden stå lidt og trække smag.
  • Steg løg og porrer let i smørret i en dyb pande.
  • Tilsæt misoen og sigt grøntsagsfonden over panden.
  • Læg låg på og lad retten stå og simre ca 20 min.
  • Snit spidskålen
  • Vend spidskålen op i panden sammen med ris og linser.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Drys retten med ristede sesamfrø.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *