Miso-løg sauce med kål med ristet sesam
Løg er absolut den ingrediens jeg bruger mest i køkkenet og kender allerbedst. Smagen af løg kommer vidt omkring – alt efter hvordan løgene tilberedes.
Her er jeg gået umamivejen – godt hjulpet af miso.
Saucen er nærmest en lille ret i sig selv, alt efter hvor meget fyld af f.eks. ris og linser der tilsættes.
Ingredienser
6 løg
2 porrer
3 spsk. smør
3 spsk lys miso
½ l. grøntsagsfond (kogt på løgresterne)
Et par håndfulde snittet spidskål
ca 300 g kogte ris og linser (gerne rester)
Et par spsk. citronsaft
Ristede sesamfrø
Sådan gør du
- Skræl løgene og halvér dem. Rens porrerne og skær dem i mundrette stykker.
- Put løg skaller og porre enderne i en gryde med ½ liter vand. Giv gryden et opkog, sluk og lad gryden stå lidt og trække smag.
- Steg løg og porrer let i smørret i en dyb pande.
- Tilsæt misoen og sigt grøntsagsfonden over panden.
- Læg låg på og lad retten stå og simre ca 20 min.
- Snit spidskålen
- Vend spidskålen op i panden sammen med ris og linser.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Drys retten med ristede sesamfrø.