Jeg hedder Ulla Rahbek, er kok og har en kæmpe madglæde i det plantebaserede køkken.

Godt nok arbejder jeg ikke længere i kokkebranchen, men det er absolut en af mine store passioner.

 
 

Grønne retter udfordrer mig kreativt og jeg ELSKER at lege med smagen, konsistensen og det indbydende udtryk. 

 

 
 
 
 

Om MerGrønt

Er du velbevandret i det grønne køkken eller har du lige fået øjnene op for herlighederne… 

Jeg vil gerne inspirere til at endnu mere grønt bliver den  naturlige vej frem.

I opskrifterne her på siden finder du masser af mad, lavet på lækre grønne og nærende råvarer. 

 

 

Om maden

Friske grøntsager køber jeg allerhelst fra lokale økologiske marker: 100 % sæsonbestemte grøntsager med kort transporttid. Det er ikke et dogme, men jeg er heldig at have mulighed for at købe sæsonens grøntsager fra Svanholm Gods. 

 

Opskrifterne her på MerGrønt er tit i store portioner, det giver rigtig god mening at “bakke op” når både ovnen og kokken er i gang. 

Når ovnen alligevel er varm og klar til brug, er det oplagt at sætte et fad med f.eks løg, hvidløg, tomater eller hvad man ellers lige har på lageret i ovnen – så er du foran på smag og forberedelse til dit næste måltid. På den måde er det også nemmere at få brugt det man allerede har, og det er nemt at diske op med småretter de følgende dage.

Jeg elsker når bordet er dækket op med forskellige småretter fra køleskabet, og som udgangspunkt synes jeg at de fleste grønne retter klæder hinanden fortræffeligt.

 

Og lidt mere

Jeg er med i Grønne Nabofællesskaber, hvor vi bl.a. har nogle hyggelige og inspirerende aftener med grøn fællesspisning. 

Og så har jeg et lille skolekøkkenprojekt i støbeskeen. Det er jeg meget spændt på. 

Forslag til nye idéer modtages gerne, skriv endelig.