Fyldig salat med perlebyg og grillede asparges
Både synet og smagen af salaten her kickstarter min glæde over den ny sæson vi bevæger os ind i. Frisk og sprød salat med grillede asparges og lyntilberedte grøntsager
Ingredienser
1 bundt grønne asparges, 250 g
2-3 dl kogt perlebyg
1 rødløg
1 porre
Et par håndfulde fintsnittet hvidkål
Æblecidereddike
Lidt honning
Salt og peber
Evt. ristede sesamfrø
Sådan gør du
- Skyl aspargesene og knæk de træagtige ender af (ca 3-4 cm)
- Lav en aspargesolie på enderne, den er god her i salaten.
- Kog perlebyg, skyl dem og lad dem køle af.
- Skær rødløget i helt tynde skiver og lynmarinér dem i lidt æblecidereddike, honning, salt og peber.
- Rens og skær porren i aflange skiver på skrå ca ½ cm tykke.
Læg dem i en skål, overhæld med kogende vand så det dækker og læg låg over. Lad porrerne trække i det kogende vad et par min og skyl derefter i koldt vand. - Gril aspargesene på en grillpande i lidt olie og salt. Flæk dem derefter på langs og skær dem i mindre stykker.
- Vend salaten sammen med perlebyg, marineret rødløg, porre, fintsnittet hvidkål, grillet asparges, lidt aspargesolie, æblecidereddike, s/p.
- Drys evt. med ristede sesamfrø på toppen.
- I stedet for perlebyg kan du bruge de fleste andre korn – ellers brug hvide bønner der er milde i smagen og klæder salaten godt.