Pesto af gulerodstoppe

Pesto af gulerodstoppe

Glæden ved helt friske gulerødder bliver doblet op når du gør gavn af den grønne top. Her har jeg lavet en grov pesto – og den kan meget passende bruges som marinade til f.eks. letdampede gulerødder

Ingredienser

  • Et par store håndfulde grønne gulerodstoppe

  • 1 dl ristede kerner (f.eks. solsikkekerner)

  • 1 dl rapsolie

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 spsk citronskal

  • 1 lille håndfuld parmesanost

  • 1 tsk salt

  • ½ tsk peber

Sådan gør du

  • Skyl og tør gulerodstoppene grundigt.
  • Blend det hele sammen til en grov pesto.
  • Smag til.

  • Hvis pestoen ikke bliver spist med det samme, hæld den i en beholder med låg. Sørg for at overfladen er dækket i olie, så holder pestoen sig længere.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *