Her en nem linseret der smager fantastisk i sig selv eller blandet sammen med andre grøntsager til en anden dejlig ret.
Hvis man er skeptisk overfor linser vil jeg anbefale at smage puy linser. Puy linser koger ikke ud og bliver ikke melede. Dertil er de også yderst modtagelige for smag – her gav jeg dem noget dybde og umami med soltørrede tomater.
Puy linser går også under navnet delikatesselinser, kulinariske linser og franske linser.
Ingredienser
Puy linser
Grøntsagsfond
Laurbærblade
Soltørret tomatpaste
Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl linserne og kog dem i grøntsagsfond med et laurbærblad og lidt salt og peber.
- Dræn linserne når de er møre og stadig har bid (ca efter 20 min)
- Tilsæt soltørret tomatpaste – eller anden smag med det samme mens linserne er varme
- De kogte linser er luksus at have på lager i køleskabet – de kan indgå som ingrediens i mange retter/måltider.