Rødbedebøffer med mættende fyld af bønner og med rund og krydret smag af kanel, cayenne og spidskommen
Her har du opskriften på en skærefast rødbedebøf. Jeg har drejet smagen i en varm og krydret retning, hvor kanel er det bærende smagsindtryk. I denne opskrift blev der til 16 stk.
Ingredienser
2 fed bagt hvidløg (eller 2 friske)
1 mellemstort løg
1 dl grøntsagsfond/væske
250 g kogte/bagte rødbeder, stadig med lidt bid
ca 250 g kogte bønner (jeg brugte pintobønner)
1 dl kikærtemel
1 tsk kanel
1 tsk spidskommen
½ tsk cayenne
½ tsk peber
2 tsk salt
Sådan gør du
- Kør bagte hvidløg og løg sammen med grøntsagsfond i blenderen.
- Tilsæt bagte rødbeder, bønner og resten af ingredienserne og blend til du har en farsagtig konsistens.
- Prøvesteg en lille smagsprøve og juster evt på smag og konsistens.
- Steg i et godt lag rapsolie.
- Bønnerne kan sagtens være fra dåse, men hvis du selv koger dem i grøntsagsfond er du foran på smag.