Rødbedekage med mascarpone og kandiserede græskarkerner

Rødbedekage med mascarpone og kandiserede græskarkerner

Der er en anseelig mængde rødbede i kagen her, den er dejlig svampet og stadig luftig. Frisk mascarponecreme og de knasende græskarkerner på toppen gør rødbedekagen her til en af mine ynglingskager.

Ingredienser

  • 4 æg

  • 170 g brun farin

  • 250 g sukker

  • 300 g hvedemel

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk ingefærpulver

  • 2 tsk kanel

  • ½ tsk fint salt

  • 3 tsk bagepulver

  • 650 g revet rå rødbede

  • ½ dl rapsolie

  • Topping
  • 250 g mascarpone

  • Lidt flormelis

  • Græskarkerner ristet i sirup, salt og chiliflager

Sådan gør du

  • Dej
  • Skræl rødbederne og riv dem groft.
  • Pisk æg, brun farin og sukker helt luftigt med en håndmixer.
  • Sigt alle de tørre ingredienser op i æggemassen og rør dejen let med en dejskraber. Vær nænsom her så dejen bevarer sin luftighed.
  • Vend de revne rødbeder og olie op i dejen og hæld så dejen den op i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Mængden passer til en form med målene ca 35X25 cm.
  • Bages ved 180 gr i ca 30 min. Kagen skal fortsat være lidt svampet.
  • Topping
  • Rør mascarpone med et par skefulde flormelis
  • Rist græskarkerner i sirup, salt og chiliflager
  • Når kagen er afkølet smøres mascarponecremen og toppes med de knasende græskarkerner.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *