Svampebøffer smækfulde af umami

Svampebøffer smækfulde af umami

Her har du det perfekte match i din vegetarburger

Ingredienser

  • 500 g svampe – jeg brugte portobello svampe

  • 2 ds kogte sorte bønner

  • 2 løg

  • 5 store fed hvidløg

  • 1 håndfuld frisk timian

  • 1 spsk revet citronskal

  • 1 spsk salt

  • 1 tsk peber

  • ca 125 g rismel (eller andet mel)

  • 2 spsk hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Rens svampene, skær dem i kvarte og rist dem lidt hårdt i lidt olie på en varm pande
  • Hak timian, løg og hvidløg og steg det på panden sammen med svampene
  • Tilsæt lidt salt så svampe og løg afgiver væde
  • Tilsæt derefter hvidvinseddike og lad det stå og koge ind i ca 10 min.
  • Dræn de sorte bønner og blend dem, tilsæt derefter de stegte svampe og løg – brug endelig al væden fra panden, der er masser af smag i.
  • Rør farsen med de øvrige ingredienser og lad den stå og trække 20-30 min. Farsen skal da være så fast at du kan forme den i hånden. Er farsen for våd, tilsæt mere rismel, er den for tør, tilsæt evt lidt vand.
  • Prøvesteg en lille smagsprøve og se om der skal justeres på smagen.

  • Jeg brugte her rismel til at binde farsen sammen. Rismel er modsat kikærtemel rimelig smagsneutral.
Del videre

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *